5. října 2013

UltraZdravé banánovo-vločkové sušenky

Jelikož jsme s mojí spolubydlící a kamarádkou Verčou velké mlsalky, které mají rády něco dobrého na zub (já obzvláště za dlouhých večerů)  a v Norsku jsou věci jako muffiny, koblížky, donuty, sušenky a čokoládky opravdu hodně drahé, rozhodly jsme se lehce zabrousit ve vodách mocného internetu, zaexperimentovat a vytvořit si vlastní levnou dobrotu!

A protože nejsme lakomé, tak se s rády podělíme o recept na rychlé, zdravé, chutné a hlavně levné sušenky, které si můžete "vytunit" dle vlastních chutí.

Bánovo vločkové sušenky dle Dituš a Verči

Na 2 plechy sušenek budete potřebovat:

  • 0,5kg obyčejných ovesných vloček
      • Poměr 100g vloček : 1 banán
  • 5 banánů (čím měkčí, tím lepší, protože pak nemusíte doslazovat a lépe se těsto "hňácá")
  • Pokud se vám "těsto" bude zdát málo sladké můžete přidat kakao na vaření,med, či vanilkový nebo třtinový cukr
  • Ostatní dle aktuálních chutí
            • Oříšky
            • Brusinky
            • Rozinky
            • Kakao
            • Nastrouhanou čokoládu
            • Kokos
            • Borůvky
            • Arašídové máslo
            • Nugeta
            • Skořice
            • Javorový sirup
            • ...
Rozmačkáme banány a během hnětení přisypáváme dané množství vloček.


 Banánovo-vločková hmota s nastrouhanými a nakrájenými mandlemi


 Na připravený pečící papír se ze vzniklé substance pokusíme vytvořit "něco" co tvarem bude připomínat sušenku a pečeme při 150°C 20 minut. 




Verči karboše


Po 20 minutách pečení sušenky vyndáme, otočíme a ještě 5 minut pečeme.


Hotová hora sušenek !


Žádné komentáře:

Okomentovat